Nieuws

Donaties om livestreams te blijven uitzenden

We hebben afgelopen weken gezien hoe belangrijk het is dat we livestream diensten blijven uitzenden tijdens COVID-19. Het aantal kijkers groeit enorm, week na week. We bereiken zoveel mensen naast onze leden, die op zoek zijn naar God, waardoor we op een laagdrempelige manier met hun kunnen communiceren. 


Om de livestreams voor te zetten, tijdens en na COVID-19, zullen er investeringen gedaan moeten worden, zoals videocamera's, een digitaal mengpaneel en software licenties en hier is jouw hulp hard bij nodig! Je kan hier je donatie aan ons overmaken en alvast dank voor je support! 


Update 3 juni 2020: Kerkdiensten gaan (voorlopig) nog niet door

Beste broeders en zusters,

 

Naar aanleiding van de evaluatie van de pilotdienst van vrijdag 29 mei jl. heeft het bestuur met pijn in het hart het besluit moeten nemen om vooralsnog de kerkdiensten met een grotere groep leden en bezoekers niet door te laten gaan, dit gezien de te (kleine) ruimte in de kerk. Er zijn te veel haken en ogen om “veilig” bij elkaar te komen met een grotere groep mensen.


De geplande kerkdienst van 7 juni 2020, waar een aantal van u een persoonlijke uitnodiging voor gekregen heeft, komt veiligheidshalve te vervallen. Elke zondag blijven we livestream diensten houden. 

 

Er is een mogelijkheid om in een kleine groep, bijvoorbeeld in een connectgroep, elkaar te ontmoeten in De Ark. De connectleiding is er van op de hoogte welke protocollen wij strikt hanteren voor de veiligheid.

 

Voor hen die niet deelnemen aan een connectgroep, willen we de mogelijkheid bieden om elkaar in klein verband te ontmoeten, aangezien we begrijpen dat er behoefte is om elkaar te zien. Als je hiervoor belangstelling hebt, graag je naam opgeven aan de secretaris of het secretariaat (email [email protected] of [email protected]). Te zijnertijd krijg je dan een uitnodiging.

 

Bestuur Evangelische Gemeente De Ark


Update 19 mei 2020: De Ark weer open

Welkom terug! 

Wat hebben we dit al zolang willen zeggen, maar helaas moesten wij vanwege COVID-19 ook onze deuren gesloten houden. We hopen dat je onze livestreamdiensten hebt gevolgd en dat je ons volgt op social media. Gelukkig hebben we goed nieuws en gaan we 7 juni a.s. weer open zoals eerder aangegeven, volgens de richtlijnen van het RIVM. Dit zal alleen wel op een iets andere manier gaan dan wat jullie van ons gewend zijn. 


We mogen 30 personen in het gebouw ontvangen, exclusief het de ondersteunende teams zoals worshipteam, livestream-medewerkers, sprekers, ordedienst en catering.

Je kan begrijpen dat we niet allemaal tegelijkertijd in de kerk aanwezig kunnen zijn. Je wordt persoonlijk uitgenodigd om naar de gemeente te komen, zodat iedereen de mogelijkheid krijgt om weer een dienst in de kerk mee te mogen maken. Wanneer je wordt uitgenodigd, willen wij je vragen om uiterlijk 10 uur aanwezig te zijn, in verband met de voorbereidingen van o.a. het livestreamteam. Houd er rekening mee dat er opnames worden gemaakt van de diensten. Je medewerking wordt op prijs gesteld en volg de aanwijzing van de ordedienst/livestream-medewerkers.


Voorlopig kunnen er geen nevendiensten worden gehouden (zondagschool/jongeren) en in juni zullen we je van de nodige updates voorzien.


In juli hopen we de kerk open te stellen voor meer mensen, ook rekening houdend met de RIVM-richtlijnen. Gezien de grootte van ons gebouw kunnen er dan ook zitplaatsen worden gecreëerd in de koffiekamer. 


Bij binnenkomst word je gevraagd om je te houden aan de nieuw ingevoerde huisregels:

  • Bij verkoudheid of koorts dien je thuis te blijven (Uiterlijk 2 dagen van tevoren afmelden bij de secretaris Hans Bisel via 06-21264788. Dan kunnen we iemand anders uitnodigen in jouw plaats).
  • 1,5 meter afstand houden, voor en in de kerk
  • Gebruik maken van de dispenser
  • Zo min mogelijk aanraken
  • Geen handen schudden
  • De jassen in de auto laten, of bij je zitplaats houden
  • De looproutes te volgen bij het in- en uitgaan van het gebouw en op aanwijzing van de ordedienst 
  • Toiletgebruik op aanwijzing van de ordedienst/gastheer
  • Na de dienst is er een collecte-moment/Givt (bij de uitgang) 
  • Je hulp bij schoonmaak na de dienst wordt gewaardeerd (volg de aanwijzingen van de ordedienst)


Houd social media en de website in de gaten voor alle updates.


Bestuur Evangelische Gemeente de Ark

Het bestuur van Evangelische Gemeente de Ark is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal en/of corona en het betreden van de kerk is op eigen risico. 

 

De Ark weer fysiek open

In verband met het coronavirus was onze gemeente sinds 15 maart jl. gesloten. Om met jullie in contact te blijven zijn we na de sluiting van onze kerk livestream diensten gaan uitzenden. Met de nieuwe en versoepelende regels die de overheid op 6 mei jl. heeft gedeeld, zijn we in staat om te werken aan het “nieuwe normaal”. Het bestuur wil door de versoepelende regels vanaf juni de kerk weer open maken voor de zondagsdienst, uiteraard conform de regels van het RIVM. Denk hierbij aan 1,5 meter afstand houden, maximaal 30 personen en de hygiëne en gezondheidsvoorschriften.

We houden jullie via onze website en social media op de hoogte hoe we van start gaan. Mocht je vragen hebben, dan kan je contact met ons opnemen via dit contactformulier. 

 

Het streven is om met ingang van 1 juli 2020 de kerk open te stellen voor maximum 100 personen en ook hier houden we jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

 

Pastor Nanny Benjamins

Gebedsdiensten

We gaan per 15 mei weer gebedsdiensten houden, al zal dat op een andere manier gaan. Waar we normaal bij elkaar komen, gaan we nu via een livestream de gebedsdiensten houden op Facebook.

De gebedsdiensten worden elke vrijdag gehouden van 20 tot 21:30 uur en je kan lid worden van onze groep "Gebedsdienst De Ark Amersfoort" op Facebook.

Ga naar Facebook en word lid van onze pagina. Zoek daarna op onze pagina naar groepen en zoek de groep "Gebedsdienst De Ark Amersfoort". Je ziet hierna een link om lid te worden. Vanaf dat moment krijg je ook een melding wanneer we live gaan en kan je aangeven als er gebedspunten zijn.

Livestream diensten

Sinds 22 maart 2020 zenden we livestream diensten op Facebook en Youtube, omdat we vanwege COVID-19 helaas geen normale diensten meer mogen houden.

Elke zondag zenden we onze dienst uit van 10:30 tot 12 uur en zo blijven we toch met elkaar in contact.

Volg ons ook op:
- Facebook: https://www.facebook.com/egdeark
- Instagram: https://www.instagram.com/de.ark.33/
- Youtube: https://www.youtube.com/user/egdeark

Zondagsdiensten

In verband met de maatregelen genomen door de regering met betrekking tot het coronavirus, vervallen de diensten in april en mei 2020.

Volg ons ook op:
- Facebook: https://www.facebook.com/egdeark
- Instagram: https://www.instagram.com/de.ark.33/
- Youtube: https://www.youtube.com/user/egdeark